Belgische cupcakes

09:00

Deze cupcakes maakte ik als zoet hapje voor de finale van het songfestival. De vanillecupcakes worden gekleurd in de drie landskleuren en ook de botercrème krijgt voor de gelegenheid de Belgische driekleur. De botercrème gaf ik een suikerspin-smaakje, maar je kan natuurlijk ook gewoon vanille botercrème gebruiken.




Wat heb je nodig?

  • Basisrecept voor de cupcakes vind je hier
  • botercrème: een basisrecept vind je hier
  • kleurstof: rood, geel en zwart

Werkwijze:
  1. Maak eerst het deeg voor de cupcakes volgens het basisrecept. Kleur het beslag van de cupcakes in de drie kleuren.


  2. Doe van elke kleur een koffielepel in het cupcakepapiertje. Bak de cupcakes 20 minten op 170°C.


  3. Laat de cupcakes volledig afkoelen.


  4. Maak daarna de botercrème. De vanille verving ik door een suikerspin smaakstof, maar je kan natuurlijk ook de vanillesmaak behouden. Verdeel deze in 3 kommetjes en kleur de botercrème in de drie verschillende kleuren.

  5. Doe elke kleur in een kleine spuitzak, bind ze dicht met een elastiekje en knip de onderkant open. Doe deze drie spuitzakjes in een grote spuitzak met een spuitmond.


  6. Spuit toefjes op de cupcakes.


Joyce bakt

You Might Also Like

0 reacties