Ferrero rocher cupcakes

Ik ben gek op ferrero rocher. Het idee om de ferrero's te combineren in een cupcake kon dus niet lang op zich laten wachten. Een cupcake zoals deze is een heerlijke verwennerij voor iedereen die - zoals ik - gek is op deze lekkere nutella-gevulde chocolaatjes.



Ingrediënten

Voor de cupcakes;
  • 190g zelfrijzende bloem
  • 300g fijne suiker
  • 75g cacao
  • 1tl zout
  • 2 eieren
  • 3el plantaardige olie
  • 180ml melk
  • 180ml lauw water
  • 1tl vanille-essence
  • Ferrero rochers

Voor de nutella-botercrème;
  • 100g boter
  • 250g poedersuiker
  • 3el nutella
  • 2el melk
  • 1tl vanille-essence
  • Ter decoratie eventueel gehakte noten en ferrero's

Werkwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Vul een cupcakeblik met cupcakepapiertjes
  2. Meng eerst alle droge ingrediënten: de bloem, suiker, cacao en zout. Mix daarna traag de eieren, olie, melk, lauw water en vanille-essence door de droge ingrediënten.



  3. Doe het deeg in het cakeblik, je kan een ferrero rocher in de cupcakes zelf stoppen.



  4. Bak de cupcakes 20 minuten op 170°C. 
  5. Laat de cupcakes 10 minuten afkoelen in het bakblik, zet ze daarna op een rooster.



  6. Wacht om te decoreren tot de cupcakes volledig zijn afgekoeld.
  7. Voor de botercrème klop je eerst de boter romig (je moet dit een tijdje doorkloppen), voeg in 2 delen de poedersuiker toe en meng nogmaals goed. Meng ook de nutella, de melk en de vanille door de botercrème. Het geheel moet een romige crème worden. Je kan deze meteen gebruiken.



  8. Decoreer de cupcakes met de botercrème, bestrooi de cupcakes met wat gehakte noten en leg bovenop de cupcakes nog een ferrero.





Joyce bakt

Reacties

Een reactie posten